The Green key

De wereld rondom ons heeft onze aandacht nodig. De levensstijl die wij met ons allen willen aanmeten, vergt veel van onze geliefde Moeder Natuur. Het is essentieel om ons hiervan bewust te zijn, en ieder van ons draagt de verantwoordelijkheid om op een respectvolle manier om te gaan met onze woonplaats, de Aarde.

Net zoals wij met technologie een voortrekker willen zijn, willen wij bij ibis De Haan ons ook onderscheiden door tot het uiterste te gaan om de aarde zo goed mogelijk te ontlasten.

Bij de bouw van het hotel in 2016 werd hier al rekening mee gehouden. Er werd al snel de keuze gemaakt om voor eco-efficiënte installaties te gaan. Zo wordt het hotel in de winter verwarmd, en in de zomer gekoeld, met de nieuwste generatie van energiezuinige warmtepompen. Alle waterleidingen zijn hypergeïsoleerd, wat een minimum aan energieverspilling waarborgt. Zoals inmiddels gebruikelijk wordt een deel van de watertoevoer in het hotel voorzien door regenwater, die wordt gecollecteerd in enorme waterreservoirs en in de Wadi in onze tuin.

Je vindt overal een bewijs van onze inspanningen. Zo vindt je in de slaapkamer geen plastic bekertjes of andere wegwerpproducten meer. Op ons uitgebreide ontbijtbuffet vind je vele eco- of bioproducten, zoals de bonen voor onze koffie, de muesli of het fruit dat we aanbieden.

In onze shop vind je bio-wijnen, een bio-frisdrank en bio-chips. Verder spreekt het voor zich dat wij voorzien zijn op mensen met vegetarische- of andere dieetbehoeften.

Bij het inchecken zet je een krabbel op een smartphone in plaats van op een afgedrukt document, en bij het uitchecken geven wij standaard geen factuur mee, maar sturen we deze op via e-mail.

Aan onze medewerkers mag je ook steeds vragen naar onze boswandel- en fietsroutes, die je langs bospaden en bloemvelden gidst. Bij ons kan je ook terecht voor extra info om het Zwin te bezoeken of om het bekende natuurpark en vogelreservaat te gaan verkennen.

Het feit dat ibis De Haan het Green Key Ecolabel behaalde, is ook goed nieuws voor jou! Hierdoor kan je jouw verblijf betalen met Ecocheques (EdenRed en Sodexo).